1 november 2016: Road2Germany

13 oktober 2016
Tono Wevers
Rechtsanwalt

1 november 2016: Road2Germany

Duitsland is een geweldig land om zaken mee te doen. Wist u bijvoorbeeld dat de uitvoer van Nederland naar Noordrijn-Westfalen groter is dan die naar bijvoorbeeld Frankijk? De Duitse economie is de grootste van Europa, de mensen zijn professioneel en staan doorgaans positief tegenover een samenwerking. Maar wat niet iedereen weet, is dat zakelijk Duitsland er vele gewoonten en tradities op nahoudt. Om ervaringen uit te wisselen over zakendoen in Duitsland en u te informeren over de kansen in Duitsland, organiseert de Kamer van Koophandel op 1 november 2016 in Enschede Road2Germany.

Wie als Nederlandse ondernemer in Duitsland succes wil boeken, zal tijd en energie moeten investeren in een goede voorbereiding. Want ondanks alle overeenkomsten, tonen Nederland en Duitsland niet alleen fiscaal en juridisch, maar ook cultureel en mentaal grote verschillen.

Als u meer kennis bezit over de bewerking van de Duitse markt, het vinden van Duitse partners en handelscontacten, e-commerce en het vestigen van een bedrijf in Duitsland dan bent u uw collega ondernemers een stap voor.

Waarom u deze bijeenkomst niet mag missen

Eerstelijns ondersteuning bij de eerste stappen op de Duitse markt.

Antwoorden op vragen met betrekking tot:

– marktbewerking in Duitsland;

– verkopen via een webshop;

– cultuurverschillen;

– starten van een eigen vestiging in Duitsland;

– hulp bij het vinden van zakenpartners (matchmaking) en potentiële afnemers (contacten, adressen) van uw producten en diensten;.

Gertjan Verbeek trapt de bijeenkomst af, waarbij hij ingaat op het omgaan met cultuurverschillen en de manier van zakendoen in Duitsland.

Tono Wevers, verbonden aan ons kantoor, zal tijdens de workshop  Starten van een eigen vestiging in Duitsland aangeven welke stappen u moet zetten om een vestiging in Duitsland op te richten. Denk hierbij aan het aannemen van personeel, de rechtsvorm en de voordelen t.o.v. de marktbewerking vanuit Nederland.

Programma

15.30 uur Ontvangst/registratie deelnemers

16.00 uur Opening door  Jos Borsboom (Kamer van Koophandel)

16.05 uur Gertjan Verbeek over zakendoen in Duitsland

16.45 uur Ronde 1 van de vier interactieve workshops

17.30 uur Pauze met soep en broodjes

18.15 uur Ronde 2 van de vier interactieve workshops

19.00 uur Afsluiting met Jos Borsboom en Patrick Welman (Gemeente Enschede)

19.15 uur Netwerkborrel met informatiemarkt

20.30 uur Einde

Meer informatie en aanmelden: https://www.kvk.nl/bijeenkomsten/road2germany—zakendoen-met-duitsland-enschede/?alias=r2germanyenschede