Personen- en familierecht

Personen- en familierecht

Dit rechtsgebied omvat zaken als echtscheiding, alimentatie, gezag/voogdij over minderjarigen, omgangsregelingen, verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap na echtscheiding, wijziging huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk, ontkenning vaderschap, geregistreerd partnerschap, samenlevingscontracten, curatele, onderbewindstelling en mentorschap alsmede adoptie.

Bijzondere aandacht bij ondernemers verdient het grensvlak tussen zakelijk en privé, waarbij het ondernemersrisico zo veel mogelijk buiten de privé-sfeer moet worden gehouden. Waar ondernemers en vermogende particulieren voor hun financiën vaak worden geadviseerd door een private banker, treden de advocaten van Dijks Leijssen bij juridische kwesties op als ‘private lawyer’.

Echtscheiding als ondernemer?

De personen- en familierechtadvocaten van Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte staan vaak ondernemers bij in geval van echtscheiding en de mogelijke complicaties voor de onderneming. Daarnaast zijn zij ervaren op het gebied van Nederlands-Duits huwelijksvermogensrecht en Nederlands-Duitse echtscheidingen.

Relevante blogs:

Advocaten personen- en familierecht